Technische stoffen

Bij technisch stoffen mag men eisen stellen: slijtvast, brandvertragend, brandwerend, antistatisch, waterdicht, ademend, isolerend, snijvast, lichtgewicht, reflecterend, winddicht. Regelmatig leveren we een combinatie van enkele van bovenstaande kenmerken.

Toepassingen

Technisch doek

Doek waar eisen aan gesteld mogen worden zoals slijtvast, FR etc.

Welke eisen heeft u?

Lichte isolatie

Nr 1 USA army. Voor kleding, tenten, slaapzakken en (hand)schoenen.

Welke eisen heeft u?

Fleece / Softshell

Fleece en softshell eventueel met membraan, en/of EN20471 kleuren.

Welke eisen heeft u?

Seam seal tape

Waterdicht maken van: naden, kogelvrije vesten, medisch doek etc.

Welke eisen heeft u?

Technisch doek

In de Benelux vertegenwoordigen wij sinds 2000 de firma C.F. Weber. Deze fabriek produceert technisch doek waaronder Cordura®.  Buiten het grote standaard programma, ontwikkelt deze Duitse firma graag speciale producten voor/met haar klanten. C.F. Weber heeft het ISO 9001 certificaat.

Sinds 2014 vertegenwoordigen wij de firma Green Side uit Warschau. Deze Poolse firma heeft zich toegelegd op de lichtere technisch doeken alsmede ook mesh/spacer.

Dankzij deze twee bedrijven kunnen wij een heel gamma aanbieden van 15 tot 990 denier. Platbinding, keperbinding, panamabinding, fantasiebinding, ripstopp, Jacquard ingeweven logo en/of naam. Er is zo veel mogelijk!

Isolatie

In de Benelux vertegenwoordigen wij sinds 2013 de firma HarVest (product: Climashield) uit Clinton USA. Het isolatiemateriaal Climashield is ontwikkeld voor klanten die extreme eisen stellen aan het isolatiemateriaal voor kleding, slaapzakken, tenten, handschoenen en schoenen. Zij zijn eerste leverancier van het Amerikaanse leger!

In 2010 behaalt HarVest het ISO 9001:2008 certificaat. Ook zijn de producten Ökotex-gecertificeerd.

Er zijn verschillende producten: extra licht, brandvertragend, stretch, Eco. Neemt u gerust contact met ons op!

Slogan van Climashield®:
Don’t listen to us, test it for yourself!

Fleece / Softshell

Sinds 2019 vertegenwoordigen wij de firma Frati in de Benelux. Dit Italiaanse bedrijf is gespecialiseerd in fleece, softshell en plaids.

Opties: gelamineerd met een membraan (2-ply of 3-ply), embossing, bedrukken, brandvertragend, Ökotex, EN/ISO 20471; vraagt u ons gerust!

Seam Seal Tape

In Nederland vertegenwoordigen wij sinds begin 2016 de firma Vetex. Dit Belgische bedrijf is innovatief, kwalitatief en klantgericht met de nadruk op waterdichtheid. Naast de standaardproducten produceert zij ook producten met specifieke eigenschappen aangepast aan uw wensen.

Met seam seal tape worden ook de naden waterdicht. Ook zijn er patches voor de achterkant van borduurwerk om waterdichtheid te garanderen. En er wordt gelamineerd o.a. medische afdekvelden, schorten en folies voor kogelvrije vesten.

Contact

Contactformulier

Meer informatie of
een (online) bezoek inplannen?

Neem dan gerust contact met ons op en mail naar info@gestel.info of stuur ons uw gegevens via het formulier hiernaast. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Professor Asserweg 24
5144 NC   Waalwijk
Nederland

+0031 (0)416 54 34 00

info@gestel.info

Bel me terug

© van gestel agenturen 2021

Webdesign door Visual4All